Päivä on sujunut tänään tavalliseen tapaan, paitsi vaunulenkin lisäksi käytiin taas äiti-vauva tanssissa ja päivälliseksi syötiin tosi hyvää itsetehtyä kotzonea.
Käytiin aamulla lenkillä meidän lähistöllä olevalla pururadalla, kuten käydään joka päivä. Tänään lenkki oli kuitenkin hiukan erilainen, sillä pururadalle oli ajettu jotain pehmoista uutta hiekkaa/turvetta. Jokainen äiti-ihminen varmasti tietää, miten hankala on työntää vaunuja pehmoisessa hiekassa.. Uusi tienpinta toi siis oman haasteensa lenkkiin. Muuten toi pururata on ihan huippujuttu, ja harmittaa että talven tullessa ei päästä enään siitä nauttimaan, sillä talvella sinne tehdään ladut ja silloin lenkkeily purskalla on kiellettyä. Ja pikkupojan kanssa hiihtäminenkään ei ehkä tule kysymykseen ;)
Meidän kotipaikkakunnalle on nyt syksyllä avattu upouusi tanssikoulu. Me käytiin tänään kolmannen kerran äiti-vauva tanssissa, ja lukukausimaksu on maksettu, joten jouluun asti käydään. Musta on aivan ihanaa, että täällä pienelläkin paikkakunnalla on mahdollista harrastaa vauvan kanssa. Tunti on äidille kevyt, opetellaan ja käydään läpi helppoja ja yksinkertaisia eri tanssilajien perusaskeleita; vauva sylissä. Tunti kehittää äidin yleiskuntoa ja erityisesti lantiopohjan lihaksia, mikä on tosi tärkeää synnytyksen jälkeen. Ei siis mitään hikijumppaa, mutta liikuntaa kuitenkin ja mukavaa yhdessäoloa oman vauvan ja muiden äitien kanssa. Vauva nauttii mukana heilumisesta, musiikista, rytmistä ja toisten vauvojen ihmettelystä. Äiti nauttii ihmisten ilmoilla käymisestä, muiden samanhenkisten äitien seurasta ja tunnin rennosta meiningistä. Tunti myös kehittää vauvan motoriikkaa ja kehittyvää rytmitajua. En voi kuin suositella kaikille!
Tänään meidän ohjaaja mainitsi puolella sanalla mahdollisesta tanssikoulun joulunäytöksestä. Jospa pikkupoika pääsis jouluna oikein esiintymään ;)
Jääkaapista löytyi kanasuikaleita, jotka piti käyttää tänään pois. En halunnut tehdä ainaista riisiä ja kanakastiketta, joten mies ehdotti pitsaa. Jalostin ajatusta vähän ja niin saatiin päivällispöytään itsetehdyt kotzonet rukiisella pohjalla. Nam.
Pohja (tästä riittää kahteen ISOON kotzoneen)
3dl kädenlämpöistä vettä
25g tuorehiivaa
2rkl öljyä
Suolaa
Täysjyvävehnä- & ruisjauhoja
Murenna ja liuota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhoja sekoitellen n. 1dl kerrallaan. Kun taikina muuttuu paksummaksi, jatka vaivaamista käsin. Taikina syö jauhoja 6-8dl.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinasta uunipellille pyöreäksi pitsapohjaksi ja voitele tomaattipyreellä. Itse lisäsin myös vähän ketsuppia ja viikonlopulta jäänyttä tulista tacosalsaa. Täytteet toiselle puolelle ja paistetaan 200 asteessa 5-10min. Lisää jäävuorisalaatti valmiin pitsan täytteiden päälle ja taita. Kotzone on valmis nautittavaksi!
Terkuin, viivvikatariina






Ei kommentteja:
Lähetä kommentti